TZ: V dodržování hygieny při prodeji i nákupu potravin je stále co zlepšovat

Publikováno: 23. 11. 2017

Dne 23. 11. proběhl závěrečný seminář spojený s tiskovou konferencí k výsledkům projektu „Hygiena prodeje potravin".

Hygiena při prodeji i nákupu nebalených potravin v tuzemsku není pořád na dostatečné úrovni. Rezervy jsou jak na straně obchodníků, tak i v chování zákazníků. Právě během zimního období jsou lidé častěji náchylní k různým virózám, navíc s blížícím se adventním časem množství nakupujících v obchodech strmě vzrůstá. Zástupci Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) a Sdružení českých spotřebitelů (SČS) proto vyzývají k dodržování hygienických zásad, které umožňují předcházet zdravotním komplikacím.

Hlavními řečníky TK byli:

  • Pavel Mikoška – viceprezident pro obchod, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR
  • Libor Dupal – předseda správní rady, Sdružení českých spotřebitelů
  • Jindřich Pokora – ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
  • Petr Cuhra – ředitel inspektorátu v Praze, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
  • Jan Pivoňka – odborný asistent, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Zdroj: SOCR

Ke stažení

TZ_SOCR a SCS.pdf PDF 19.03.2019 153.39 KB

ODKAZY A ZPRÁVY

STRATEGIČTÍ PARTNEŘI

  • PP
  • KMV
  • Mastercard